Askespredning i havet

Afdødes aske kan spredes over havet såfremt afdøde har udtrykt ønske herom

Gennem de seneste år er der sket en ændring i mange traditioner; også de traditioner vi forbinder med begravelser. Det er uden tvivl stadig det mest almindelige at afdøde og pårørende anmoder bedemanden om at hjælpe med en traditionel begravelse eller bisættelse. Vi oplever dog, at særligt anmodninger om askespredning i havet er i vækst, og vi assisterer naturligvis gerne ved både ceremonien og askespredningen.

Man skal søge særskilt tilladelse til at sprede asken over havet. Herudover er der naturligvis alle de forberedelser man normalt gør sig i forbindelse med den sidste afsked (bestilling af buketter, udforme dødsannonce og ordne samt indrykning, udforme og sende personlige takkekort osv, osv).

 

 

Vi hjælper jer med alt det praktiske

Vi ved, at I har rigeligt at tænke på efter et dødsfald blandt de nærmeste. Derfor tilbyder vi at hjælpe med at få orden og klarhed over praktikken i forbindelse med askespredningen. Vi har erfaring med opgaven, og har flere gange medvirket til askespredning i Aarhus Bugt.

Askespredning i havet er skræmmende for nogen, men det naturlige valg for andre. Som bedemænd ønsker vi udelukkende at hjælpe med at skabe de bedste rammer for de efterladte, samt medvirke til at opfylde afdødes “Min sidste vilje”. Vi hjælper gerne med at udfylde “Min sidste vilje”, hvori vi noterer ønsket om en bisættelse i havet.

Uanset om man ønsker en traditionel begravelse / bisættelse, eller om man f.eks. ønsker sin aske spredt i Aarhus Bugt, så anbefaler vi, at man fortæller sine nærmeste omkring sin “sidste vilje”. På den måde giver man mulighed for, at de nærmeste kan forberede sig og begynde planlægning af ceremonien. I sidste ende vil det være dem, der skal sikre, at vore sidste ønsker efterkommes.

 

 

 

 

Kontakt os

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Din besked

askespredning i havet