Askespredning i Odder, Århus og Skanderborg

Askespredning over åbent hav

Det er langt fra alle danskere, der ønsker at blive begravet på traditionel vis på en kirkegård. Mange ønsker at få spredt deres aske ud over det åbne hav. Dette ønske kan i mange tilfælde også imødekommes. Vi hjælper med askespredning i Odder, Århus, Skanderborg og omegn.

Hos Bedemand Riising står vi til din rådighed, hvis du ønsker askespredning i forbindelse med udfyldelse af ”Min sidste vilje”. Eller hvis du er i tvivl om, hvorvidt den afdøde kan få spredt sin aske ud over havet.​ Vi har seks afdelinger fordelt centralt ud over hele Østjylland. Det betyder, at vi blandt andet står til rådighed i både Odder, Skanderborg, Aarhus og i resten af Østjylland.​

Hvis man ønsker at få spredt sin aske

Der kan være flere årsager til, at askespredning kan være relevant. Det kan for eksempel være, at den afdøde har haft et helt særligt forhold til havet. Det kan også være, at den afdødes pårørende bor flere forskellige steder i landet og derfor ikke har mulighed for at besøge et bestemt gravsted.​​

Kurt og Annette Møller, Odder (2023)

Vi var i trygge hænder hos Henrik Riising, alt fungerede som aftalt. Vi kan varmt anbefale bedemand Riising.


Søren Kjærgaard, Tranbjerg (2023)

Jane Schmidt gav os den bedste rådgivning og bistand, man kan ønske sig, når man som efterlevende står i den situation, at man med kortest mulige varsel skal have hjælp til afhentning af afdøde, bisættelse, kremation og de mange andre ting, som man skal tage stilling til – på et tidspunkt, hvor alle tanker og følelser er fokuseret på tabet af sin kære – i vores tilfælde vores mor.
Med sin dybt professionelle tilgang, kombineret med en meget stor menneskelig forståelse, på en stille og rolig, saglig og nøgtern måde, med stor empati – som vi vel at mærke oplevede som ægte, uden at blive påtaget eller overdrevent “medfølende” – var Jane en meget stor hjælp for os i den svære situation.
Vi havde kontakt til to andre bedemandsfirmaer, men valgte uden tøven at bede Jane om at løse opgaven med at hjælpe os. Dén løste hun på en fornem måde, og fulgte sågar op (fordi muligheden opstod) og hilste på under selve bisættelsen.
Vi er derfor dybt taknemmelige for Janes hjælp og kan kun give hende vores uforbeholdne anbefaling til andre, der kommer til at stå i den svære situation.

Da jeg skulle begrave mine forældre, var bedemand Riising (Henrik) er en meget professionel partner, som gjorde det rigtige på det rigtige tidspunkt. Med en behagelig tilgang, hvor man guides til at træffe sine egne valg på en betryggende måde, opleves processen god og professionel. Mine bedste anbefalinger til Henrik og Co

Claus Kirring, Skanderborg 2020

Hvis du ønsker at få spredt din aske ud over havet, skal det fremgå af dokumentet ”Min sidste vilje” eller eventuelt et andet gyldigt dokument. Hvis dette ikke kan fremskaffes, så kan de nærmeste pårørende på tro og love erkende, at askespredning over åbent hav var den afdødes ønske.

Vi hjælper med godkendelse til askespredning fra Kirkeminesteriet

For at askespredning over åbent hav kan lade sig gøre, skal det godkendes af kirkeministeriet. Det kan vi hos Bedemand Riising være behjælpelige med.​

Reglerne omkring spredning af aske på åbent hav foreskriver desuden, at asken skal spredes mindst 200 meter fra land. Det skal ligeledes altid foregå på åbent hav, i større bugter eller fjorde.​

Hvad koster askespredning?

Askespredning foregår efter en almindelig kremering som for eksempel ved en bisættelse. Derudover kan der være forskel på, hvor meget det koster at blive sejlet ud på havet med en båd. Typisk koster det omkring 500-1000 kr., hvis man ikke selv har adgang til en båd. Du kan læse mere omkring begravelseshjælp her.

Kontakt Bedemand Riising i Odder og omegn

Vi svarer hele døgnet

​Hvis du har spørgsmål omkring askespredning, kan vi træffes hele døgnet. Et afklarende møde er naturligvis gratis og uforpligtende. Vi står klar til at hjælpe dig med afklaring af spørgsmål om døden og stillingtagen til dokumentet Min Sidste Vilje. Du er altid velkommen til at ringe til os på vores døgntelefon eller udfylde kontaktformularen. Vi kan mødes i dit hjem eller på vores kontor – når det passer dig.