Begravelse​​

Begravelse i kiste – praktisk hjælp og valg af gravsted​​

Hos Bedemand Riising står vi til rådighed og praktisk hjælp i forbindelse med en begravelse. Vi har seks afdelinger, hvilket betyder, at vi både dækker Skanderborg, Aarhus, Odder, Tranbjerg og omegn samt resten af Østjylland.​

Ved et dødsfald skal den afdøde enten kistebegraves eller kremeres.

Ved en almindelig begravelse bliver kisten sænket ned i et gravsted på den valgte kirkegård efter ceremonien i kirken, men der er flere forskellige muligheder i forbindelse med valg af gravsted.

I forbindelse med en begravelse kan man således vælge mellem følgende begravelsesformer:​

Traditionelt gravsted

Ved et traditionelt gravsted har de pårørende mulighed for enten selv at passe gravstedet eller betale kirkegårdspersonalet for at passe det enten helt eller delvist. For kister er der en fredningsperiode på 20 år, og der er mulighed for efterfølgende forlængelse efter aftale.​

Anonym fællesplæne

En anonym fællesplæne kaldes også for ”De ukendtes fællesgrav”. Det kan være en fordel at vælge denne type gravsted, hvis der for eksempel ikke er nogen pårørende til at passe gravstedet. Det kan tegnes en såkaldt vedligeholdelsesaftale med kirkegården for en periode på 10 år.

Kendt fællesplæne

Med en kendt fællesplæne med en mindeplade vil man altid vide, præcis hvor den afdøde ligger.

​De pårørende har mulighed for at besøge gravstedet og lægge blomster, en krans eller lignende.

Vi fik en rigtig god behandling ved Bedemand Riising i forbindelse med min mormors og min svigermors død.

Vi blev mødt med empati og en meget professionel tilgang. Jeg kan kun give min allerbedste anbefalinger til Bedemand Riising!

– Helle Koch Jensen, Tranbjerg

Hvad koster en begravelse?

Der kan være stor forskel på, hvor meget en begravelse koster alt afhængigt af de individuelle ønsker.

Mange ønsker dog en pris på begravelse, og derfor har vi her samlet en række eksempler på vores priser på henholdsvis bisættelse og begravelse.

Kontakt Bedemand Riising

Vi svarer hele døgnet

​Hvis du har spørgsmål, kan vi træffes hele døgnet. Et afklarende møde er naturligvis gratis og uforpligtende. Vi står klar til at hjælpe dig med afklaring af spørgsmål om døden og stillingtagen til dokumentet Min Sidste Vilje. Du er altid velkommen til at ringe til os på vores døgntelefon eller udfylde kontaktformularen. Vi kan mødes i dit hjem eller på vores kontor – når det passer dig.