Kirkelig handling eller kapel

Højtidelighed i kirken

Langt de fleste, der dør i Danmark, har gennem deres testamente eller gennem deres medlemskab af den danske folkekirke tilkendegivet, at de ønsker, en kirkelig handling skal markere afslutningen på deres liv. Det betyder, at den efterladte ægtefælle, børn eller pårørende møder en præst, der, alt efter hvad man ønsker, spiller en mere eller mindre aktiv rolle i forbindelse med dødsfaldet.

Præsten har naturligvis en stor indflydelse på den kirkelige handling, men der er også en lang tradition for, at man kan bruge sin præst som sjælesørger både før og efter højtideligheden.

 
 
 

Borgerlig Begravelse

Der er ingen lovkrav til, hvordan en ikke-kirkelig ceremoni skal foregå, blot skal almindelig sømmelighed overholdes. Ceremonien kan foregå i eget hjem eller fra sygehuskapel, krematoriekapel, og i nogle sogne også fra kirkens kapel.

Bedemanden forestår gerne afviklingen af ceremonien, og vil være behjælpelig med såvel oplæsning af digte salmer og i det hele taget agere som tryg vejleder under handlingsforløbet.

Kontakt og rådgivning

Er du i tvivl om hvilken afsked, der er passende i en given situation? Kontakt os gerne på 2869 3705, eller send en besked via kontaktformularen, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Kontakt os

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Din besked