Vi fik en rigtig god behandling ved Bedemand Riising i forbindelse med min mormors og min svigermors død. Vi blev mødt med empati og en meget professionel tilgang. Jeg kan kun give min allerbedste anbefalinger til Bedemand Riising!

Helle Koch Jensen, Tranbjerg

Kirkelig handling eller kapel

Højtidelighed i kirken

Langt de fleste der dør i Danmark har gennem deres testamente, eller gennem deres medlemskab af den danske folkekirke, tilkendegivet, at de ønsker, at en kirkelig handling skal markere afslutningen på deres liv.

Det betyder, at den efterladte ægtefælle, børn eller pårørende møder en præst, der, alt efter hvad man ønsker, spiller en mere eller mindre aktiv rolle i forbindelse med dødsfaldet.

Præsten har naturligvis en stor indflydelse på den kirkelige handling, men der er også en lang tradition for, at man kan bruge sin præst som sjælesørger – både før og efter højtideligheden.

Borgerlig begravelse

Der er ingen lovkrav til, hvordan en ikke-kirkelig ceremoni skal foregå, blot skal almindelig sømmelighed overholdes.

Ceremonien kan foregå i eget hjem eller fra sygehuskapel, krematoriekapel, og i nogle sogne også fra kirkens kapel.

Bedemanden forestår gerne afviklingen af ceremonien, og vil være behjælpelig med såvel oplæsning af digte salmer og i det hele taget agere som tryg vejleder under handlingsforløbet.

Har du nogen spørgsmål?

Er du i tvivl om, hvilken afsked der er passende i en given situation?

Kontakt os gerne på 70 20 20 45, eller send en besked via kontaktformularen, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.

KONTAKT AFDELINGERNE

ODDER & OMEGN

Rådhusgade 16

HØJBJERG & VIBY

Holme Byvej 22

BEDER & MALLING

Præstelodden 22

SKANDERBORG & OMEGN

Adelgade 114

TRANBJERG & SOLBJERG

Tranbjerg Centret Syd

MÅRSLET & OMEGN

Hørretvej 42