Bæredygtig kiste til den sidste rejse

De fleste danskere tilstræber livet igennem at behandle miljøet med respekt og ansvarlighed. Vores mission at gøre den sidste rejse miljøvenlig, og det gør vi blandt andet ved at tilbyde muligheden for en bæredygtig kiste.

Vi giver naturen en hjælpende hånd

Hos Bedemand Riising har vi tanke og omsorg for miljøet. Det betyder bl.a. vi er leveringsdygtige i miljørigtige kister i forskellige materialer. Vi tilbyder almindelige trækister, papirkister samt genanvendelige trækister, hvor inderkisten består af pap.

Hvordan skånes miljøet med en bæredygtig kiste?

Tanken om at fremstille en kiste af genbrugspap og papir er opstået på baggrund af den megen tale om vores CO2-belastede klode. Det måtte væremuligt at bruge langt mindre træ ved fremstilling af kremeringskister. Og da langt størstedelen af befolkningen bliver kremeret frem for at blive jordfæstet, er der en stor gevinst ved at bruge genbrugspap frem for træ. Der er også store miljømæssige fordele ved transporten af inderkisterne, da de fylder og vejer meget mindre end traditionelle trækister.

Grønt kiste koncept med genbrugskister

Konceptet med en bæredygtig kiste går ud på, at afdøde lægges i en inderkiste fremstillet af genbrugspap. Inderkisten er placeret i en yderkiste fremstillet af træ, hvori den forbliver under en eventuel handling i kirke eller kapel – og under transporten til krematoriet. På krematoriet trækkes inderkisten med den afdøde ud af yderkisten (yderkistens ene gavl kan tages af), og det er således kun inderkisten, der bliver kremeret. Yderkisten kan bruges igen og igen, så forbruget af træ er langt mindre end på den traditionelle måde, hvor trækisten kremeres.

En bæredygtig kiste eller naturkiste fremstillet af papirmateriale (Sagakiste)

Et miljørigtigt valg. Saga kisten er lavet af formpresset miljøvenligt biokomposit og dermed af halvt så meget træ som en almindelig kiste. Denne miljøvenlige kiste primært fremstillet i papirfibre, mens sokkel og kantliste er fremstillet i piletræ.

Både låget og under kisten er polstret med hør. Pude og dyne medfølger.

I fremstillingen af en bæredygtig kiste af denne type er der brugt mindre vand, og alle anvendte materialer er organiske og naturlige uden kemikalier. Kisten har et rent smukt udtryk med de afrundede hjørner og den gennemgående stofpolstring. Kisten kan anvendes både til begravelser og bisættelser og vejer kun 25 kg.

Saga Papirkiste er det næstbedste valg i forbindelse med et miljøbevidst kistevalg

Genbrugskisten med indvendig papkiste vejer kun 25 kg

bæredygtig kiste

Genbrugskisten flot pyntet til højtidelig i kirken

bæredygtig kiste genbrugskiste

Kistekonceptet er billigere end normale kister

Bærdygtig kiste

Kontakt Bedemand Riising for at høre mere om muligheden for en bæredygtig kiste

Vi svarer hele døgnet

​Hvis du har spørgsmål omkring mulighederne inden for en bæredygtig kiste, kan vi træffes hele døgnet. Et afklarende møde er naturligvis gratis og uforpligtende. Vi står klar til at hjælpe dig med afklaring af spørgsmål om døden og stillingtagen til dokumentet Min Sidste Vilje. Du er altid velkommen til at ringe til os på vores døgntelefon eller udfylde kontaktformularen. Vi kan mødes i dit hjem eller på vores kontor – når det passer dig.