​Urnebegravelse eller kistebegravelse

Når en person er afgået ved døden, skal afdøde enten kistebegraves eller kremeres. Ved en kistebegravelse nedsænkes kisten i et gravsted på kirkegården. I forbindelse med en bisættelse bliver kisten transporteret fra kirken til et krematorium, hvorefter kisten bliver brændt, og efterfølgende vil der være en urnebegravelse.

Hos Bedemand Riising finder du den lokale bedemandsforretning i for eksempel Aarhus, Odder, Skanderborg og omegn. Vi har i alt seks forskellige afdelinger, som gør, at vi dækker hele Østjylland.

Forskellige former for kiste- og urnebegravelse

Der findes flere forskellige former for begravelse, som du kan læse mere om nedenfor.
​Ved at klikke her kan du finde tre eksempler på vores priser. 

Dertil skal der tillægges en ekstra pris i forhold til udgifterne til kirkegård, gravsten og så videre.

Anonym fællesplæne (ukendt grav)

De fleste kirkegårde har etableret anonyme fællesgrave, hvor kiste- og urnebegravelse kan finde sted. I daglig tale kaldes dette sted ”de ukendtes fællesgrav”. Er der ingen pårørende til at vedligeholde gravstedet, kan det være et godt valg. Der tegnes en vedligeholdelsesaftale med kirkegården, som udløber efter 10 år.

Askespredning over åbent hav

Hvis afdødes nærmeste bor forskellige steder i landet, eller afdøde havde et særligt forhold til havet, kan man vælge at få asken spredt over havet i stedet for at sætte urnen ned på kirkegården. Ønsket om askespredning over havet skal være nævnt i ”Min sidste vilje” eller andet gyldigt dokument.


Hvis dette ikke findes, kan nærmeste pårørende på tro og love erkende, at det var afdødes ønske. Askespredning skal godkendes af kirkeministeriet, hvilket vi er behjælpelig med. Ved askespredning skal asken spredes minimum 200 meter fra land og altid i åbent hav, større fjorde eller bugter.

Kendt fællesplæne (med mindeplade)

Hvis man vælger en mindeplade i græsplænen, har man mulighed for at vide, præcist hvor afdødes aske er placeret ifm. en urnebegravelse. Man har mulighed for at besøge gravstedet samt lægge blomster og kranse ved urnepladen. Betingelserne ved legataftalen er stort set den samme som for “de ukendtes fællesgrav”.

Traditionelt gravsted

Det traditionelle gravsted kan vælges til både kiste- og urnebegravelse. Her kan familien vælge selv at passe gravstedet og derved sætte eget præg på stedet. Man har også mulighed for at betale kirkegårdens personale for at passe det helt eller delvist.


Et traditionelt gravsted har en fredningsperiode på henholdsvis 10 år for urner og 20 år for kister. Disse perioder kan forlænges efter aftale.

Odder & omegn

Odder Bedemandsforretning​

Rådhusgade 16, 8300 Odder

Telefon: 86 54 54 43

Tranbjerg & Solbjerg

Tranbjerg Begravelsesforretning​

Tranbjerg Centret Syd, 8310 Tranbjerg

Telefon: 86 29 12 43

Højbjerg & Viby

Holme Begravelsesforretning​

Holme Byvej 22 8270 Højbjerg

Telefon: 86 27 00 33

Mårslet & omegn

Mårslet Begravelsesforretning​

Hørretvej 42, 8320 Mårslet

Telefon: 86 29 12 43

Skanderborg & omegn

Skanderborg Bedemandsforretning

​Adelgade 114, 8660 Skanderborg

Telefon: 86 52 02 41

Beder & Malling

Beder-Malling Begravelsesforretning

Præstelodden 22, 8330 Beder

Telefon: 86 93 83 99

Bedemand Riising​

CVR: 29296162

Døgn telefon: 70 20 20 45

E-mail: kontor@riising.dk