Bedemand Riising pynt 3
Vi fik en rigtig god behandling ved Bedemand Riising i forbindelse med min mormors og min svigermors død. Vi blev mødt med empati og en meget professionel tilgang. Jeg kan kun give min allerbedste anbefalinger til Bedemand Riising!

Helle Koch Jensen, Tranbjerg

Askespredning over åbent hav

Det er langt fra alle danskere, der ønsker at blive begravet på traditionel vis på en kirkegård. Mange ønsker at få spredt deres aske ud over det åbne hav, og dette ønske kan i mange tilfælde også imødekommes. Hos Bedemand Riising står vi til din rådighed, hvis du ønsker askespredning i forbindelse med udfyldelse af ”Min sidste vilje”, eller hvis du er i tvivl om, hvorvidt den afdøde kan få spredt sin aske ud over havet.

Vi har seks afdelinger fordelt centralt ud over hele Østjylland, hvilket blandt andet betyder, at vi står til rådighed i både Odder, Skanderborg, Aarhus og i resten af Østjylland.

Hvis man ønsker at få spredt sin aske

Der kan være flere årsager til, at askespredning kan være relevant. Det kan for eksempel være, at den afdøde har haft et helt særligt forhold til havet, eller det kan være, at den afdødes pårørende bor flere forskellige steder i landet og derfor ikke har mulighed for at besøge et bestemt gravsted.

Hvis du ønsker at få spredt din aske ud over havet, skal det fremgå af dokumentet ”Min sidste vilje” eller eventuelt et andet gyldigt dokument. Hvis dette ikke kan fremskaffes, så kan de nærmeste pårørende på tro og love erkende, at askespredning over åbent hav var den afdødes ønske.

For at askespredning over åbent hav kan lade sig gøre, skal det godkendes af kirkeministeriet, og det kan vi hos Bedemand Riising være behjælpelige med.

Reglerne omkring spredning af aske på åbent hav foreskriver desuden, at asken skal spredes mindst 200 meter fra land, og at det altid skal foregå på åbent hav, i større bugter eller fjorde.

Hvad koster askespredning?

Askespredning foregår efter en almindelig kremering som for eksempel ved en bisættelse. Derudover kan der være forskel på, hvor meget det koster at blive sejlet ud på havet med en båd, men typisk koster det omkring 500-1000 kr., hvis man ikke selv har adgang til en båd.

KONTAKT AFDELINGERNE

ODDER & OMEGN

Rådhusgade 16

HØJBJERG & VIBY

Holme Byvej 22

BEDER & MALLING

Præstelodden 22

SKANDERBORG & OMEGN

Adelgade 114

TRANBJERG & SOLBJERG

Tranbjerg Centret Syd

MÅRSLET & OMEGN

Hørretvej 42