Sorg og savn

Sorg ved dødsfald har mange facetter, og vil altid være forløbe individuelt. Når en nær pårørende går bort, vil der opstå sorg og savn. Sorgen og savnet vil for mange med tiden blive mindre, mens savnet vil være der for altid.

Det er normalt at man sørger en periode, men bliver det for svært at komme videre, vil vi hos Bedemand Riising kunne henvise til at få professionelt hjælp ved dødsfald til at mindske sorg og savn.

Oplever du i stor sorg i nærmeste familie (ægtefælle, samlever, søskende eller barn) vil den offentlige sygesikring give dig tilskud til psykologhjælp. Du har mulighed for at få tilskud på op til 12 samtaler. Din læge kan henvise dig og hjælpe dig med at søge tilskud hos regionen. Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, medlemsgruppe 1, 2 eller 5 giver de også tilskud til psykologhjælp.

Sorggrupper

Mister du en nær ven/veninde eller anden der ikke er nær pårørende, har de fleste sogn tilbud om sorggrupper i forbindelse med kirken. Alternativt har du altid mulighed for at tale med en præst, i det sogn du bor.

Sorggrupper og samtaler med en præst er gratis, når du benytter tilbud gennem den danske folkekirke.

Du kan læse mere om de tilbud folkekirken har her: Find en sorggruppe | Folkekirken.dk

Kontakt Bedemand Riising

Vi svarer hele døgnet

​Hvis du har spørgsmål, kan vi træffes hele døgnet. Et afklarende møde er naturligvis gratis og uforpligtende. Vi står klar til at hjælpe dig med afklaring af spørgsmål om døden og stillingtagen til dokumentet Min Sidste Vilje. Du er altid velkommen til at ringe til os på vores døgntelefon eller udfylde kontaktformularen. Vi kan mødes i dit hjem eller på vores kontor – når det passer dig.