Min sidste vilje

Min sidste vilje er et dokument, som du kan udfylde med dine ønsker til din begravelse eller bisættelse.

Det er en stor hjælp, som du kan give dine pårørende. Efter et dødsfald står de pårørende med mange store og svære beslutninger. Du kan derfor på forhånd træffe nogle af beslutningerne vedrørende din begravelse eller bisættelse.

Langt størstedelen ønsker at give den sidste respekt, ved at afholde en ceremoni, som er besluttet på forhånd af afdøde selv. Ved at have truffet nogle af valgene på forhånd, har de pårørende de bekymringer mindre at tænke på. De skal “blot” opfylde dine ønsker.

Min sidste vilje er til for at tage stilling til nogle af de mange ting, som der skal udføres ved en begravelse/bisættelse. Det er ikke afgørende at udfylde samtlige punkter i dokumentet. Det er en god idé at overveje, og besvare de spørgsmål, som måtte opstå efter døden hos de pårørende.

Ud over at være en hjælp til de pårørende, så er Min sidste vilje også lavet til dig, som har nogle helt specifikke ønsker til ceremonien efter døden. Du får mulighed for at udforme en skriftlig erklæring, som fortæller hvad du ønsker vedrørende din begravelse.

Min sidste vilje er ikke juridisk bindende

Selv om man har udfyldt og skriftligt erklæret sine ønsker, så er Min sidste vilje ikke juridisk bindende. Dine pårørende er altså i deres fulde ret, til at nægte dine ønsker. Langt de fleste pårørende ønsker dog at opfylde afdødes ønsker, og dermed udvise den sidste respekt.

Dokumentet giver dig lejlighed til at fortælle efter døden, hvordan du ønsker forløbet skal være, både ved begravelsen og i dine pårørendes videre liv.

Sørg for at dine pårørende får dit Min sidste vilje

Måske har du skrevet dine ønsker til både begravelse / bisættelse, den efterfølgende ceremoni og til dine pårørendes videre liv i dit testamente og tænker at det er fint. Ofte vil dit testamente først blive åbnet efter din begravelse/bisættelse. Hvis du og din familie ikke har talt åbent om det, så ved de ikke hvad du ønsker. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at Min sidste vilje dokumentet bliver fundet før begravelsen/bisættelsen.

Har du ikke afleveret det til en af dine pårørende, så kan det være en god idé at ligge det, underskrevet, sammen med dine andre personlige papirer. Alternativt kan du aflevere det til Bedemand Riising.

Du kan altid ændre Min sidste vilje PDF

Hvis du har downloadet dokumentet på din computer, kan du udfylde det direkte på din skærm. Hvis du senere fortryder, eller vil tilføje yderligere, kan du altid åbne dokumentet igen og slette eller tilføje. HUSK at gemme filen under et retvisende navn, så både du og dine pårørende nemt kan finde det.

Du kan få udleveret et fortrykt eksemplar af Min sidst vilje hos Bedemand Riising, eller downloade det som PDF her

Min sidste vilje kan udleveres i fortrak version hos Bedemand Riising i Århus