Vores historie

I 1999 etablerede Jan Riising, Riising Begravelse & Odder Bedemandsforretning i Skovgårdsvænget i Tranbjerg. Allerede året efter, i 2000, tiltrådte Henrik Riising, og i 2001 blev det besluttet at flytte lokaler. Riising Begravelse flyttede fra lokalerne i Skovgårdsvænget i Tranbjerg til Hovedgaden i Tranbjerg.​

Der blev i 2002 udvidet på personalefronten, hvor bedemandsassistenten Jørn Kjær ansættes og indgår i Riising Begravelse.

Der investeres både tid og penge i uddannelse/kurser/certificeringer. Dette medfører, at Henrik Riising i 2003 bliver certificeret med titlen “Bedemand Exam” hos Danske Bedemænd. Jan Riising tog beslutningen om at stoppe og overdrage begravelsesforretningerne til Bedemand Henrik Riising i 2006.

Henrik Riising blev i efterfølgende år en del af bestyrelsen hos Danske Bedemænd.​

Udvidelse af forretningen​

I 2008 kom første udvidelse af forretningen. Skanderborg Begravelse blev etableret i lokaler på Adelgade i Skanderborg. Med endnu en Bedemandsforretning at drive, var der brug for yderligere personale. Det skete i 2010, da Helle Riising tiltrådte som Bedemandsassistent.

Vores bedekvinde Helle Riising tager uddannelsen som Bedemand, som hun færdiggør i 2011. Med endnu en bedemand er der overskud til at etablere endnu en begravelsesforretning. Beder og Malling Begravelsesforretning etableres i 2012, hvorefter bedemand Jens Peter Møller tilknyttes forretningen.

I 2014 flyttede Riising Begravelse til Tranbjerg Centret, hvor det i dag stadig er placeret.​

Meget fin imødekommende behandling. …. Tredie begravelse på 8 år….. det siger vel alt. Jesper Friis


Kurt og Annette Møller, Odder (2023)

Vi var i trygge hænder hos Henrik Riising, alt fungerede som aftalt. Vi kan varmt anbefale bedemand Riising.


Søren Kjærgaard, Tranbjerg (2023)

Jane Schmidt gav os den bedste rådgivning og bistand, man kan ønske sig, når man som efterlevende står i den situation, at man med kortest mulige varsel skal have hjælp til afhentning af afdøde, bisættelse, kremation og de mange andre ting, som man skal tage stilling til – på et tidspunkt, hvor alle tanker og følelser er fokuseret på tabet af sin kære – i vores tilfælde vores mor.
Med sin dybt professionelle tilgang, kombineret med en meget stor menneskelig forståelse, på en stille og rolig, saglig og nøgtern måde, med stor empati – som vi vel at mærke oplevede som ægte, uden at blive påtaget eller overdrevent “medfølende” – var Jane en meget stor hjælp for os i den svære situation.
Vi havde kontakt til to andre bedemandsfirmaer, men valgte uden tøven at bede Jane om at løse opgaven med at hjælpe os. Dén løste hun på en fornem måde, og fulgte sågar op (fordi muligheden opstod) og hilste på under selve bisættelsen.
Vi er derfor dybt taknemmelige for Janes hjælp og kan kun give hende vores uforbeholdne anbefaling til andre, der kommer til at stå i den svære situation.

Vores historie – opsummering

 • 1999: Bedemand Jan Riising etablerer Riising Begravelse og Odder Bedemandsforretning
 • 2000: Bedemand Henrik Riising tiltræder
 • 2001: Riising Begravelse flytter fra Skovgårdsvænget i Tranbjerg til Hovedgaden i Tranbjerg
 • 2002: Bedemandsassistent Jørn Kjær ansættes
 • 2003: Henrik Riising certificeres med titlen Bedemand Exam hos Danske Bedemænd
 • 2006: Jan Riising overdrager begravelsesforretningerne til bedemand Henrik Riising
 • 2007: Henrik Riising bliver medlem af bestyrelse, Danske Bedemænd – Jysk afd.
 • 2008: Skanderborg Begravelse i Adelgade, Skanderborg etableres
 • 2010: Helle Riising tiltræder som bedemandsassistent
 • 2011: Helle Riising færdiggør uddannelsen som bedemand hos Danske Bedemænd
 • 2012: Beder og Malling Begravelsesforretning etableres
 • 2012: Bedemand Jens Peter Møller tilknyttes forretningen
 • 2014: Riising Begravelse, Århus Syd flytter til Tranbjerg Centret, hvor den ligger i dag
Anbefaler dig kun at bruge uddannede og certificerede bedemænd. Hvad betyder det for dig? Klik på billedet og læs mere.

Kontakt Bedemand Riising

Vi svarer hele døgnet

​Hvis du har spørgsmål, kan vi træffes hele døgnet. Et afklarende møde er naturligvis gratis og uforpligtende. Vi står klar til at hjælpe dig med afklaring af spørgsmål om døden og stillingtagen til dokumentet Min Sidste Vilje. Du er altid velkommen til at ringe til os på vores døgntelefon eller udfylde kontaktformularen. Vi kan mødes i dit hjem eller på vores kontor – når det passer dig.